Vrouw lichtgewond bij gasexplosie in Elsene

Themabeeld 

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In de Brusselse gemeente Elsene is donderdagnamiddag een vrouw lichtgewond geraakt bij een gasexplosie in een flatgebouw. Andere slachtoffers vielen er niet maar door de explosie zijn de tweede en derde verdieping van het gebouw onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer. De oorzaak van de explosie lag bij een oude gasbuis.

jvhBron: BELGA

De explosie, die gevolgd werd door een kleine brand, deed zich omstreeks 16.15 uur voor in een flatgebouw van vier verdiepingen in de Keienveldstraat in Elsene. Naast de nodige bluswagens trokken ook drie ziekenwagens, twee MUG-teams en een ontzettingsvoertuig van de brandweer ter plaatse maar uiteindelijk was het vuur snel geblust en bleek er slechts één slachtoffer. Een bewoonster werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

“De oorzaak van de brand lag bij een oude gasbuis, die nog aangesloten was en waarvan de stop verwijderd was”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Dat heeft een gaswolk veroorzaakt, die dan door een vonk tot ontploffing is gekomen. De schade is aanzienlijk, zowel de tweede als de derde verdieping zijn onbewoonbaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten