Mandaat van topmagistraat Bart Meganck wordt alweer opgeschort in zaak rond bondscoach Gert Vande Broek

 ©  BELGA

Het mandaat van Bart Meganck in de zaak rond bondscoach Gert Vande Broek wordt opgeschort. Dat meldt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) vrijdagavond.

Maarten DelvauxBron: BELGA

LEES OOK. Hoezo, geen signalen? Volleybalbond was al in 2016 op hoogte van problemen tussen bondscoach en Yellow Tigers

Het parket van Volley Vlaanderen besliste donderdag een ambtshalve vordering te starten tegen bondscoach Gert Vande Broek na de getuigenissen over mogelijk psychologisch grensoverschrijdend gedrag bij de nationale vrouwenvolleybalploeg. 

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) had eerder al topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven de klachten omtrent de werking en coaching van het nationale volleybalteam onder de loep te nemen.

“Omdat de juridische bevoegdheden van het Bondsparket het eerder bemiddelende mandaat van Bart Meganck overtreffen, wordt de opdracht van Meganck opgeschort”, laat minister Weyts nu weten. “Ik ben blij dat we iets in beweging hebben kunnen zetten”, zegt Weyts. “Hopelijk kan het Bondsparket nu in alle sereniteit klaarheid scheppen. Desgevallend neem ik nadien bijkomende initiatieven.”

Vande Broek kwam in het oog van de storm terecht toen oud-speelsters Freya Aelbrecht, Hélène Rousseaux en Valerie Courtois in het Canvas-programma ‘De prijs van de winnaar’ getuigden over psychologisch grensoverschrijdend gedrag van hun vroegere coach bij de Yellow Tigers. Vande Broek reageerde zelf “geschrokken” op de beschuldigingen en kreeg ook het vertrouwen van de volleybond. Ilka Van de Vyver, huidig aanvoerster van de Tigers, besliste dan weer meteen te stoppen bij de nationale ploeg.

LEES OOK.Beachvolleybalster Katrien Gielen deelt opvallend verhaal in volleyschandaal: “Afgedreigd door Gert Vande Broek”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten