Aandeel van producent hometrainers neemt duik na aflevering van ‘Sex and the City’-opvolger

 

 ©  REUTERS

Het aandeel van de producent van hippe hometrainers Peloton heeft vrijdag een duik genomen op de beurs van Wall Street. Aanleiding? Eén van de hoofdpersonages in de nieuwe televisieserie ‘And just like that’ komt om het leven na een training op zijn fiets. Opgelet: spoilers!

jvhBron: BELGA

In de eerste aflevering van ‘And just like that’, die donderdag werd vertoond op de Amerikaanse zender HBO, sterft het personage John Preston – beter bekend als Mister Big – aan een hartaanval, na een stevige training op zijn Peloton-hometrainer.

RECENSIE. ‘And just like that’: Samantha wordt niet eens gemist (+)

Na de aflevering verloor het aandeel 10 procent voorbeurs. Het aandeel verloor nadien meer dan 5 procent, en staat op het laagste niveau sinds mei 2020. Bovendien kreeg het aandeel ook nog eens een downgrade te verwerken van analisten.

LEES OOK. “Invloed die tot in slaapkamer te voelen was. Ja, ook in die van u”: waarom onze reporter uitkijkt naar reboot van ‘Sex and the city” (+)

Het bedrijf zag zich gezien officieel te reageren. Aan de Los Angeles Times laat dokter Suzanne Steinbaum, cardioloog en lid van de wetenschappelijke raad van Peloton, weten dat de levensstijl van Mister Big – met veel cocktails, sigaren en grote steaks – aanleiding kan hebben gegeven tot de hartaanval. Trainen op een hometrainer had er niks mee te maken, verzekert het bedrijf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten