Kopschoppers filmen zelf mishandeling van dakloze in Kinrooi: twee mannen gearresteerd

Opgepast: schokkende beelden © rr

Kinrooi -

De politie heeft zaterdag twee mannen gearresteerd die mogelijk betrokken waren bij de mishandeling van een 74-jarige dakloze man uit Kinrooi. De man werd zaterdagochtend geslagen en gestampt door twee mannen toen hij hen geen geld kon geven. In Kinrooi circuleert inmiddels een expliciet filmpje waarop de mishandeling te zien is.

De 74-jarige man was zaterdagochtend rond 6.40 uur aan het slapen in de Lourdeskapel op de Weertersteenweg in Molenbeersel, toen hij door twee verdachte mannen werd gewekt. Ze vroegen of hij geld nodig had, maar toen de zeventiger ‘nee’ zei, vertrokken ze weer. Even later keerde het duo echter terug. Dit keer bedreigden ze de man en vroegen ze hem om geld.

De man zei dat hij geen geld had en werd daarop geslagen en gestampt. Daarna vluchtten de twee verdachten weg. Het slachtoffer kon nog om hulp vragen in een krantenwinkel in de buurt en werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie Carma kwam ter plaatse, maar kon de verdachten niet meer aantreffen.

Zaterdag werden in de loop van de dag twee mannen gearresteerd. “Ze zijn mogelijk betrokken bij de feiten”, zegt Katrien Truyen van het parket Limburg. “Hun ware toedracht zal verder onderzocht worden.”

Filmpje

Inmiddels circuleert een zeer expliciet filmpje in Kinrooi waarop te zien is hoe een man het weerloze slachtoffer slaat en schopt tegen zijn hoofd, terwijl zijn kompaan filmt. Omdat het om zeer schokkende beelden gaat, laten we niet alles zien. Burgemeester van Kinrooi Jo Brouns (CD&V) reageert geschokt. “De beelden zijn onvoorstelbaar, dit is echt crapuleus gedrag. Het zijn zware feiten die zeer ernstig genomen worden.”

Oproep tot getuigen

De politie Carma en het parket Limburg doen een oproep tot getuigen. De ene verdachte is ongeveer 1,80 meter groot en heeft ros haar, een snor en een normale lichaamsbouw. Hij droeg een pet en sprak algemeen Nederlands. De tweede verdachte is kleiner dan 1,80 meter, heeft ook een normale lichaamsbouw en droeg een donker mondmasker met een print.

Wie getuige was van de aanval of hierover meer info heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op het nummer 089/39.14.10.

siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten