Wout van Aert had sneeuwpret in Val di Sole: “Italianen weten hoe ze de show moeten verzorgen”

 ©  BELGA

Wout van Aert (Jumbo-Visma) wist een drie op drie te scoren in de wereldbekermanche in Val di Sole. Koud en ondergesneeuwd, maar de Belgisch kampioen was tevreden.

Laurens Van Heuverswijn

LEES OOK. Wout van Aert demonstreert ook in de sneeuw van WB-manche in Val di Sole en pakt drie op drie in het veld

De start was chaotisch, besefte Wout van Aert. “Ik startte op de tweede rij, maar ik wist dat het heel belangrijk was om goed in het veld te duiken. Alleen had iedereen dat goed begrepen. De eerste bochten was het wringen, maar daarna kon de strijd beginnen eens ik in de top vijf zat. Op de schuine strook langs het water probeerde ik de hele tijd te rijden, ja. Tegen beter weten in misschien, want de strook was vertrappeld door renners die er liepen. Het spoor was door voetstappen niet meer te herkennen.”

Toch ging ook Van Aert nog een keertje in de fout tijdens zijn solo. “Dat hoort erbij. Zeker naar de laatste ronden toe is concentratie lastig en is het moeilijk om geen fouten meer te maken. Maar al bij al heb ik goed stand gehouden. Dat Michael Vanthourenhout het dichtst bij mij bleef, was voor mij geen verrassing. Het is een technische renner, en op dit parcours waren er maar een paar stroken waar je echt goed kon doorrijden. Het was een kwestie van een opening creëren met hem en dan de foutjes te beperken. Ik vind dit parcours geslaagd. Er waren veel Italianen op de afspraak, en die weten hoe ze de show moeten verzorgen. Ik heb er enorm van genoten.”

Vanthourenhout tevreden met tweede plaats “na moeilijke periode”

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen - Bingoal) toonde zich zondag tevreden met zijn tweede plaats in Val di Sole. “Dit is een opsteker na een moeilijke periode”, zei hij.

Vanthourenhout sukkelde een tijdlang met zijn gezondheid, maar kwam zondag weer boven water in de Italiaanse sneeuw. “Het verschil met Wout van Aert was simpel, op de stroken waar hij zijn kracht kon uitspelen was hij gewoon sterker dan mij. Op de technische stroken kom ik hem bijhouden, maar op die andere niet. Ik ben tevreden met deze tweede plaats. Ik heb enkele weken gesukkeld met mijn gezondheid en dit is een opsteker.”

In zijn tweede cross van het seizoen eindigde Tom Pidcock wel op het podium. Het werd een derde plek na een felle strijd met Eli Iserbyt. “Ik denk dat we allebei heel wat fouten hebben gemaakt in het slot”, vertelde de Brit. “Op het einde werd het echt lastig, zeker ook met de koude. Al bij al vond ik dit wel een geslaagd evenement, een wedstrijd in de sneeuw, maar ik houd wel meer van de modder, daar kom ik beter tot mijn recht. Ik kijk uit naar de wedstrijden volgende week. Namen is een parcours dat me goed ligt. De benen worden week na week beter, ik ga niet zeggen dat ik top ben, maar er is alleszins progressie.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten