Nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton niet te spreken over wereldtitel Max Verstappen: “Dit is onaanvaardbaar”

George Russell 

George Russell © Williams Racing

George Russell, de toekomstige teamgenoot van Lewis Hamilton, liet na de race in Abu Dhabi meteen weten op de sociale media wat hij vond van de beslissingen van de wedstrijdleiding.

Een controversieel seizoen is geëindigd met de nodige controverse en de tweet van voormalig wereldkampioen Damon Hill vat het geheel waarschijnlijk het beste samen.

“Een heleboel niet erg gelukkige mensen. En een heleboel heel blije mensen,” aldus de wereldkampioen van 1996. “Dit is een nieuwe manier om de sport te runnen, waarbij de racedirecteur ad hoc beslissingen kan nemen. Het was een beetje ‘raad eens wat ik nu ga doen’ denk ik.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Williams-rijder en toekomstig teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes, George Russell, hoorde duidelijk bij de groep van de “niet erg gelukkige mensen” want al heel kort na de race tweette hij een bericht dat er geen doekjes om windt.

“DIT IS ONAANVAARDBAAR,” blokletterde hij in een tweet, om zich in een reactie op zijn eigen bericht daarna wat nader te verklaren. Hij wil niets afdoen van de kwaliteiten van Max Verstappen en het seizoen dat hij heeft neergezet, maar hij laat weten dat hij niet kan geloven wat er in Abu Dhabi gebeurd is.

“Max is een absoluut fantastische coureur die een ongelooflijk seizoen heeft gedraaid en ik heb niets dan enorm respect voor hem, maar wat er zojuist is gebeurd is absoluut onacceptabel. Ik kan niet geloven wat we net hebben gezien,” aldus Russell op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer F1-nieuws:- Koninklijke felicitaties voor Max Verstappen- VIDEO: Ongeloof en frustratie: zo beleefde Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff de wereldtitel van Max Verstappen- Mercedes F1 team maakt intentie kenbaar om in beroep te gaan: F1-titel Max Verstappen blijft onzeker- VIDEO: Hiervoor diende Mercedes protest in tegen Max Verstappen- Eindstand F1-kampioenschap 2021 (F1journaal.be)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten