Fitnessketen brengt ‘Sex and the city’-acteur terug uit de dood na klappen op de beurs door fictief sterfgeval

De fitnessketen Peloton heeft met een kwinkslag gereageerd op de koersval die de reboot van de serie And just like that veroorzaakt heeft. Het postte een filmpje op sociale media waarin er niets aan de hand lijkt.

Opgelet: spoilers. Dit artikel geeft belangrijke informatie prijs voor wie nog naar ‘And just like that’ wil kijken.

In de eerste aflevering van And just like that, de reboot van Sex and the city die donderdag werd vertoond op de Amerikaanse zender HBO, sterft het personage John Preston – beter bekend als Mister Big – aan een hartaanval, na een stevige training op zijn Peloton-hometrainer. Dat veroorzaakte een koersval voor het bedrijf: de beurswaarde zakte met liefst 16 procent en belandde op het laagste niveau sinds mei 2020.

Peloton wist dat een hometrainer van het merk gebruikt zou worden, maar niet dat er iemand op zou sterven. Dat maakte het na de uitzending bekend. In een reactie zei het bedrijf al “dat de levensstijl en familiegeschiedenis van Mister Big de vermoedelijke doodsoorzaak zijn”, en dat “het gebruik van de hometrainer de hartaanval net had kunnen uitstellen”.

Zondag postte het bedrijf een bijkomende reactie op sociale media, waarin Mister Big weer tot leven gebracht wordt. “And just like that… he’s alive”, staat erbij.

Aangeboden door onze partners