‘Time Magazine’ verkiest Elon Musk tot persoon van het jaar

 ©  REUTERS

‘Time Magazine’ heeft Elon Musk uitgeroepen tot “persoon van het jaar”. De 50-jarige Tesla-baas volgt daarmee de Amerikaanse president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris op.

evdg

Time kiest al sinds 1927 ieder jaar hun ‘Person of the Year’. De prestigieuze titel gaat telkens naar een persoon die in het voorafgaande jaar erg veel invloed heeft gehad. Elon Musk, oprichter van autobedrijf Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, speelt volgens het magazine de grootste rol in de uitbouw van de markt van elektrische auto’s. Ook het werk van zijn ruimtevaartbedrijf wordt geprezen.

LEES OOK. Waarom de rijkste man ter wereld Elon Musk op 35 vierkante meter woont en nooit meer een huis wil bezitten (+)

“Elon Musk is Person of the Year vanwege het vinden van oplossingen voor een existentiële crisis, voor het belichamen van de mogelijkheden en gevaren in het tijdperk van techgiganten en voor het aanvoeren van de meest gedurfde en disruptieve veranderingen van de maatschappij”, schrijft het magazine.

Time Magazine ziet in de ruimte-avonturen van Musk ook gelijkenissen met de allereerste ‘Person of the Year’, Charles Lindbergh. Die werd in 1927 geselecteerd na zijn historische solovlucht over de Atlantische Oceaan.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Musk vervoegt nu het rijtje van onder anderen Joe Biden en Kamala Harris (2020), Greta Thunberg (2019) en Donald Trump (2016).

Daarnaast heeft Time Magazine popzangeres Olivia Rodrigo uitgeroepen tot entertainer van het jaar, gymnaste Simone Biles tot atleet van het jaar en de vaccinwetenschappers tot helden van het jaar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten