Volgend jaar gaat Erik Van Looy op zoek naar ‘De allerslimste mens’: 20ste seizoen brengt beste kandidaten terug

Volgend jaar brengt Erik Van Looy een best-of in De allerslimste mens ter wereld. 

Volgend jaar brengt Erik Van Looy een best-of in De allerslimste mens ter wereld. 

De eindmeet van de negentiende jaargang van De slimste mens ter wereld is stilaan in zicht, maar quizmaster Erik Van Looy (59) denkt al aan de toekomst. Het feestelijke twintigste seizoen krijgt volgend jaar de titel De allerslimste mens ter wereld mee. Daarin keren de beste kandidaten van de afgelopen tien jaar terug naar de gekende oranje zeteltjes.

Wout Desmytere

Twintig seizoenen De slimste mens, dat moet gevierd worden. En dus halen ze bij Play4 De allerslimste mens vanonder het stof. Een nieuw concept is dat niet. Ook het negende seizoen van de quiz, tevens het laatste dat op Eén werd uitgezonden, kreeg dat etiket opgeplakt.

Daarin werden de kandidaten van de eerste acht seizoenen opnieuw opgetrommeld. Een all-starseditie, dus. Komiek Bert Kruismans, winnaar van het derde seizoen, mocht toen opnieuw de gouden medaille in ontvangst nemen. Voormalige Slimste Mens Stany Crets haalde zilver, professor mensenrechten Eva Brems brons.

LEES OOK. Van “nooit gewonnen” tot “geen enkele zwakke plek”: wie gaat dit jaar winnen en wie struikelt vlak voor de eindmeet in ‘De slimste mens ter wereld’?

In deze tweede editie van De allerslimste mens zullen de beste kandidaten van de afgelopen tien jaar terugkeren, wat wil zeggen dat er enkel gevist zal worden uit de negen seizoenen die op Play4 (vroeger Vier)werden uitgezonden.

Wie allemaal precies zijn opwachting zal maken, is nog niet bekend. Maar men mag ervan uitgaan dat er aan de mouwen van de recente winnaars getrokken zal worden. Dat waren voormalig basketter Tomas Van Den Spiegel, Gilles De Coster, Adil El Arbi, Tom Waes, Gilles Van Bouwel uit De mol, Xavier Taveirne, Peter Van de Veire, Lieven Scheire en Catherine Van Eylen.

BEKIJK OOK. Acid vergeet dat opnames ‘De slimste mens’ niet live zijn: “We zullen het nog eens opnieuw doen”

Maar voorlopig is dat allemaal nog toekomstmuziek. Play4 verwacht pas in het voorjaar van 2022 de deelnemerslijst te kunnen samenstellen. Of er ook gezichten uit dit seizoen zullen terugkeren, wordt dus nog afwachten. Wie dit jaar de slimste mens wordt, weten we volgende week.

Aangeboden door onze partners

Lees ook