Waarom de reviewcommissie Birger Verstraete niet meer kan straffen na kopstoot in wedstrijd tegen Standard

Op beelden is te zien hoe Birger Verstraete afgelopen weekend aan een rode kaart ontsnapte in het beladen duel tussen Antwerp en Standard. Na een opstootje in het slot van de wedstrijd liep de middenvelder van Antwerp richting Pavlovic en deelde hij een kopstoot uit. Verstraete kreeg voor die actie geen kaart, maar verdiende eigenlijk rood. Bankzitter Pavlovic kreeg daarentegen wel rood. De reviewcommissie van de voetbalbond liet dinsdagochtend weten dat niemand vervolgd zal worden na de afgelopen speeldag, want dat is nu eenmaal de regel...

vva

LEES OOK. Seck pleit Amallah vrij van racisme in incident tijdens Antwerp-Standard, maar: “Zijn beledigingen kan ik niet accepteren”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De reviewcommissie van de voetbalbond liet dinsdagochtend weten dat niemand vervolgd zal worden na de afgelopen speeldag. Dat zorgde op Twitter voor heel wat onbegrip op, maar de reviewcommissie kan Verstraete niet meer vervolgen voor zijn kopstoot. De regel is immers dat de reviewcommissie niet meer kan terugkomen op wedstrijdfases waar een VAR aanwezig is, wat in de wedstrijd tussen Antwerp en Standard het geval was. De redenering erachter is dat de VAR alle fases al heeft bekeken en beoordeeld tijdens de wedstrijd.

In dezelfde fase als de kopstoot van Verstraete, kreeg Jelle Bataille wel rood. Bataille kreeg het aan de stok met de bank van Standard. Eerder in de wedstrijd had ook Abdoulaye Seck al een rode kaart gekregen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten