Commissie wil vervolging stafchef Trump voor minachting parlement

Mark Meadows 

Mark Meadows ©  AFP

De commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden die onderzoek doet naar de bestorming van het Capitool op 6 januari wil de voormalige stafchef van Donald Trump, Mark Meadows, vervolgen voor minachting van het parlement. De oud-stafchef heeft geweigerd te getuigen voor de commissie.

jvhBron: BELGA

De zeven Democraten en twee Republikeinen in de commissie gingen unaniem akkoord met een rapport om Meadows te vervolgen voor zijn weigering volledig mee te werken aan het onderzoek. Het hele Huis van Afgevaardigden moet er vervolgens over stemmen.

De voormalig stafchef zou aanvankelijk verschijnen voor de parlementaire commissie, maar liet via zijn advocaat weten dat niet meer van plan te zijn. De voorzitter en vicevoorzitter van de commissie klaagden dat Meadows wel allerlei relevante informatie verstrekt in een nieuw boek “dat hij nu promoot en aan het verkopen is”.

De parlementaire commissie maakte maandag bekend dat Meadows een dag voor de aanval op het Capitool in een e-mail had geschreven dat de nationale garde paraat zou staan om pro-Trump-demonstranten te beschermen. De e-mail was volgens de commissie een van de zaken waarover zij hem had willen ondervragen.

LEES OOK. Steeds meer bewijzen dat Trumps team zelf achter couppoging zat

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten