Zoek je een plaats om te blokken? Alle plekken worden nu via één website verdeeld

In 2019 kon ook al in het MSK geblokt worden. 

In 2019 kon ook al in het MSK geblokt worden. ©  Stad Gent

Gent -

Alle Gentse studenten kunnen vanaf deze blokperiode een plekje reserveren op eender welke campus in Gent. Dat kan via een nieuwe website, waar naast bibliotheken en scholen ook enkele unieke bloklocaties opstaan.

Fien Lakiere

De tijd dat studenten enkel een plekje konden claimen op een bloklocatie van hun eigen hogeschool of universiteit, is definitief voorbij. IT-studenten van Universiteit Gent ontwikkelden een nieuwe website met alle bloklocaties in Gent. Zowel de campussen en bibliotheken van hoger onderwijsinstellingen staan erop, als de locaties van Stad Gent.

Studenten van de UGent, HOGENT, Arteveldehogeschool, Odisee, LUCA of KU Leuven kunnen voortaan vrij een plekje reserveren, los van hun eigen studierichting. Op negen locaties wordt met reservaties gewerkt. Dat zijn bijvoorbeeld de bibliotheken van de UGent-faculteiten Rechten en Economie, maar ook de Therminal.

Daarvoor kun je telkens op vrijdagavond reserveren voor de week erna. Met een website voor alle Gentse studenten, bestaat de kans nu wel dat de felbegeerde plekjes nog sneller volzet zijn. Klaarzitten zoals voor het kopen van concerttickets is dus de boodschap.

Enkel dit weekend zijn er in de Therminal nog plekjes vrij.  

Enkel dit weekend zijn er in de Therminal nog plekjes vrij.  ©  Student in Gent

In totaal staan er een dertigtal locaties verzameld op de website, goed voor meer dan duizend plaatsen. Via een handig kaartje kun je opzoeken welke studeerplek het dichtst bij je kot of campus ligt.

Ook deze blokperiode stelt de Stad zelf opnieuw een aantal locaties open, zoals De Krook en het ICC. Heb je het graag wat specialer? Misschien zorgen de pas vernieuwde Boekentoren, het Museum voor Schone Kunsten, of het Oud Gerechtsgebouw aan het begin van de Veldstraat wel voor goede examens.

Die laatste locatie is trouwens enkel voorbehouden voor brave studenten: je moet er een uittreksel uit het strafregister kunnen voorleggen.

Info: www.studentingent.be/bloklocaties

 

 ©  Student in Gent

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent