Leicester-Tottenham gaat gewoon door ondanks rist coronagevallen bij beide teams

Brendan Rodgers heeft liefst negen coronagevallen in zijn ploeg. Toch moet hij donderdag aan de bak tegen het eveneens gehavende Tottenham. 

Brendan Rodgers heeft liefst negen coronagevallen in zijn ploeg. Toch moet hij donderdag aan de bak tegen het eveneens gehavende Tottenham. ©  REUTERS

De Premier League heeft geweigerd om de wedstrijd van donderdag tussen Leicester en Tottenham uit te stellen. Dat liet Brendan Rodgers, coach van de Foxes, weten. De Noord-Ier kan geen beroep doen op liefst negen spelers omwille van een coronabesmetting, ziekte of blessures. Ook Tottenham is nog steeds gehavend door het virus.

Bron: BELGA

“We hebben een poging gedaan, maar het is ons helaas niet gelukt”, gaf Rodgers mee op de persconferentie. “We hebben steeds geprobeerd om de maatregelen te volgen, maar als we steun nodig hebben in een extreme situatie wordt er geen gehoor aan gegeven”, beklaagde hij zich.

Leicester verloor met zeven ontbrekende spelers vorige donderdag met 3-2 bij Napoli in de Europa League, maar klopte zondag wel Newcastle met 4-0.

Bij de Spurs kampen ze eveneens met een corona-uitbraak, waardoor ze hun afgelopen twee partijen tegen Rennes in de Conference League en tegen Brighton in de competitie niet konden afwerken.

Tottenham zag daarbovenop ook de ontmoeting met Burnley op 28 november uitgesteld worden wegens hevige sneeuwval. Dinsdag al werd Brentford-Manchester United geannuleerd door verschillende positieve gevallen bij de Red Devils.

Ook Tottenham-coach Antonio Conte had het duel liever uitgesteld gezien.  

Ook Tottenham-coach Antonio Conte had het duel liever uitgesteld gezien.  ©  REUTERS

Ook Tottenham-trainer Antonio Conte vindt het jammer dat de vraag om uitstel geweigerd werd. “Misschien is het omdat we ook nog tegen Burnley en Brighton moeten spelen”, aldus de Italiaan.

De Londenaren vroegen zelf tevergeefs aan de Premier League om het treffen met Leicester op te schuiven, zodat ze hun match tegen Rennes alsnog konden afwerken. Omdat er geen andere datum voor 31 december beschikbaar is, riskeren ze een 3-0 nederlaag en Europese uitschakeling.

Enkele van de acht spelers die positief testten op het coronavirus hebben de training intussen hervat, maar het wordt nipt voor hen om Leicester te halen. “Ze hebben meer tijd nodig om hun vorm terug te vinden”, besloot Conte. (belga)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten