Voormalig Fortis-voorzitter Emiel Van Broekhoven overleden

Emiel Van Broekhoven ©  BELGA

Emiel Van Broekhoven is overleden, zo meldt de bank BNP Paribas Fortis woensdag. Van Broekhoven was destijds voorzitter van de raad van bestuur van de toenmalige Fortis Bank. Later zetelde hij nog in de raad van bestuur van BNP Paribas.

jvhBron: BELGA

De directie en de raad van bestuur van BNP Paribas Fortis reageren diepbedroefd bij het vernemen van het overlijden van Van Broekhoven. “De bank betuigt zijn innige deelneming aan zijn familie en naasten.”

Van Broekhoven (1941) behaalde een doctoraat Economie aan de Britse universiteit van Oxford. Hij gaf economie aan de universiteiten van onder meer Oxford, Chicago, Leuven en Amsterdam. Van 1973 tot 2006 was hij professor Economie en Personal Finance aan de Universiteit Antwerpen. Van Broekhoven was ook enkele jaren voorzitter van de Vlaamse Federatie van Beleggers.

Tijdens de financiële crisis van 2008 was hij tijdelijk voorzitter van Fortis Bank, tot aan de verkoop aan het Franse BNP Paribas. Nadien zetelde hij namens België zes jaar in de raad van bestuur van de Franse bank.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten