Gevangenis Leuven Centraal in lockdown door coronabesmettingen

Themabeeld ©  Geert Van de Velde

De gevangenis van Leuven Centraal is gisteren/dinsdag in lockdown moeten gaan, nadat coronabesmettingen zijn vastgesteld. Dat meldt Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het gevangeniswezen, woensdag.

jvh

Hoeveel besmettingen er exact geteld zijn, wil het gevangeniswezen niet kwijt, maar het is wel zeker dat ze verspreid zijn over verschillende afdelingen. Daarom was het niet mogelijk om enkel bepaalde afdelingen te sluiten, maar moest er overgegaan worden tot een volledige lockdown, zegt Van De Vijver.

De lockdown betekent dat er, behalve advocaten, geen bezoek meer toegelaten is voor de gedetineerden. Videobellen kan wel. Verloven worden eveneens opgeschort. Wandelingen kunnen slechts in zeer kleine groep, tewerkstelling wordt beperkt, andere activiteiten zijn geannuleerd.

Hoe lang de lockdown nog zal duren, moet worden bekeken met de medische dienst. “Het hangt af van de resultaten van de testen”, zegt Van De Vijver. “We volgen de situatie in ieder geval van nabij op en houden de lockdown natuurlijk zo kort als mogelijk in voege.”

Onder de personeelsleden van Leuven Centraal is ook enig absenteïsme op te merken, meldt Van De Vijver nog, maar daar zijn niet alleen coronabesmettingen de oorzaak. Sommige werknemers zijn door quarantaines of andere ziektes uitgevallen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten