Sergio en Sam Gooris sukkelen samen in de keuken: “Ik kan nog geen ei bakken, of deftig een boterham smeren”

Sam Gooris en Sergio, nochtans geen helden in de keuken, wagen zich aan het maken van zalmhapjes. © VTM 

Kerstspecials, een traditie op de buis. VTM pakt de komende weken uit met Snackmasters kerst, waarin geen topchefs maar BV-duo’s zo getrouw mogelijk snacks moeten zien na te maken. Donderdag nemen Sieg De Doncker (32) en Maureen Vanherberghen (34) het op tegen boezemvrienden Sam Gooris (48) en Sergio (56).

Wout Desmytere

“Ik kan nog geen ei bakken, of deftig een boterham smeren.” Dat begint alvast goed, in de keuken van Gooris en Sergio. De kandidaten krijgen van presentator Koen Wauters de opdracht om de zalmhapjes van Mora na te maken. Meteen stelt zich een probleem. 140 milliliter water hebben ze nodig, maar hoe weeg je dat? En bladerdeeg maken, hoe begint een mens daaraan?

Ten huize De Doncker-Vanherberghen lijkt het vlotter te gaan, maar toch wil het koppel de tegenstanders niet onderschatten. “Ik denk dat Sam niet eens weet vanwaar een ei komt, maar Sergio zou ik niet onderschatten”, aldus De Doncker. “De smaak zal wel juist zijn, maar van schoonheid gaat dat op niks trekken: ze hebben allebei krokodillenpoten.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook