Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne geeft subsidie voor Moslimexecutieve niet vrij

Vincent Van Quickenborne 

Vincent Van Quickenborne ©  BELGA

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) geeft een subsidie van ruim 600.000 euro voor de Moslimexecutieve voorlopig niet vrij. Dat heeft hij donderdagmiddag gezegd in de Kamer.

jvhBron: BELGA

Van Quickenborne kreeg donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer vragen over de aanhoudende malaise bij de Moslimexecutieve. De officiële vertegenwoordiging van de islamitische godsdienst in ons land moet zich van Van Quickenborne onttrekken aan invloed uit Marokko en Turkije om aanspraak te blijven maken op subsidies, maar uit documenten die Het Laatste Nieuws eerder deze week in handen kreeg, blijkt volgens de krant dat spionnen van Rabat en Ankara nog steeds invloed hebben. Eerder was er ook al een ophefmakende reportage van het VRT-magazine ‘Pano’ over het functioneren van het orgaan.

LEES OOK. Van vernieuwing lijkt niets in huis gekomen: nog altijd spionnen bij Moslimexecutieve

Het Executief van de Moslims van België, zoals het orgaan officieel heet, diende vorige week een subsidieaanvraag in bij Van Quickenborne. Die zal dat geld in de huidige omstandigheden niet vrijgeven, klonk het donderdag in de Kamer. Het gaat om een bedrag van 639.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten