Kerstactie van radiozender Joe brengt ruim 1 miljoen euro op

 

 ©  Joe

“Pakje Van Je Hart”, de nieuwe kerstactie van radiozender Joe om kinderen in armoede een cadeautje te geven tijdens de feestdagen, heeft ruim één miljoen euro ingezameld. Dat werd donderdag bekendgemaakt tijdens een slotshow op de Antwerpse Grote Markt.

jvhBron: BELGA

Deelnemen aan de actie kon de voorbije weken door online een bijdrage te leveren, door langs te gaan bij de “pakjestruck” van Joe die het land doorkruiste of door halt te houden aan het Christmas House van de radiozender in Antwerpen. Uiteindelijk stopte de teller van deze eerste editie op 1.014.900 euro. 

Het geld gaat nu naar de vzw Kindergeluk, die het in de vorm van cadeaucheques zal verdelen over verschillende organisaties die zich specifiek inzetten voor kinderen uit kansarme gezinnen. De cheques komen bij die gezinnen terecht, met de bedoeling dat de kinderen er zelf een cadeautje mee kunnen kiezen.

Onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) kwamen de actie donderdag in Antwerpen een hart onder de riem steken. “In een samenleving als de onze is het eigenlijk onaanvaardbaar dat er nog kinderen in armoede opgroeien”, zei Dalle. “Elke regering in ons land moet zich blijven inzetten om daar een einde aan te maken. Maar ook het steunen van organisaties die zich daar vrijwillig voor inzetten, kan helpen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook