Zorgen ongegrond: Guardiola test negatief en zit op de bank in Newcastle

 

 ©  REUTERS

De PCR-test van Manchester City-coach Pep Guardiola op het coronavirus had een negatief resultaat. De Catalaan zit zondag zo op de bank bij de uitwedstrijd van Manchester City in de Premier League bij Newcastle United. Guardiola had eerder op de dag zijn persconferentie moeten annuleren nadat een sneltest een onduidelijk resultaat gaf.

Bron: De Telegraaf

Op de sneltest volgde een PCR-test en het resultaat daarvan kwam later op de avond als negatief binnen.

De vijftigjarige Catalaan was woensdag nog in Barcelona om de aankondiging van het afscheid van Sergio Agüero, jarenlang spits van Manchester City en sinds dit seizoen aan de slag bij FC Barcelona, bij te wonen.

Guardiola, wiens moeder vorig jaar stierf door een coronabesmetting, toonde zich de voorbije maanden zeer betrokken bij de strijd tegen het coronavirus. Hij drong bij zijn spelers aan zich allemaal te laten vaccineren.

Manchester City staat momenteel aan kop in de Premier League, met één punt voorsprong op Liverpool. De partij van de Citizens is één van de vijf die voorlopig nog plaatsvinden dit weekend in de Premier League. Vijf andere competitieduels werden al uitgesteld door corona-uitbraken bij verschillende clubs.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten