Lierse band neemt unieke song op voor De Warmste Week

© Youtube

Lier -

De Lierse band De Achtste Dag nam onlangs de song Uniek op ten voordele van De Warmste Week. De songtekst van leadzanger Kris Van den Branden gaat over ‘kunnen zijn wie je bent’, het thema van de Warmste Week.

Chris Van Rompaey

“De song en de songtekst kregen ondertussen al bijzonder lovende reacties van onder meer Chiro Vlaanderen, de Vlaamse Scholierenkoepel en het team van De Warmste Week”, zegt Kris Van den Branden. KBC, de hoofdsponsor van De Warmste Week selecteerde Uniek als een actie om Vlaanderen-breed in de kijker te plaatsen, en steunde de band om een professionele videoclip van de song op te nemen. Die clip werd opgenomen in Lier en donderdag op YouTube gelanceerd.

“We hopen met de song en de songtekst jongeren (en ouderen) te inspireren om zichzelf te zijn en woorden te vinden om dat te uiten”, legt Van den Branden uit. De band verbond ook een actie ten voordele van De Warmste Week aan de videoclip. Met één euro, of door de videoclip te delen, kan je hun song (en actie) voor De Warmste Week steunen. Je kunt Uniek beluisteren op YouTube via deze link www.youtube.com/watch?v=AL2gRh5kTk4 en op Spotify.

De Achtste Dag is een reünie van een rockbandje dat dertig jaar geleden in Lier en omstreken actief was. Kris Van den Branden bracht de band weer samen, speciaal voor de opname van deze song. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten