Moslimgemeenschap vecht ritueel slachtverbod aan bij Europees Hof voor Mensenrechten: “Rechtsstaat mag niet zwichten voor populistische stromingen”

Themabeeld ©  Jan Van der Perre

Het Executief van de Moslims van België en de Coördinatieraad van de Islamitische Instellingen van België vechten het Vlaamse en het Waalse verbod op ritueel slachten aan bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Dat melden ze vrijdagmiddag.

jvhBron: BELGA

Deze beslissing werd genomen wegens de recente arresten van het Grondwettelijk Hof waarin geoordeeld wordt dat de Vlaamse en Waalse decreten die onverdoofd slachten verbieden, toelaatbaar zijn in het licht van de Belgische grondwet.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is volgens de EMB en CIB “de ultieme waakhond van de mensenrechten en fundamentele vrijheden in Europa”. De Moslimgemeenschap vertrouwt er naar eigen zeggen op dat het Hof in dit dossier “de ratio zal laten zegevierden over de emotie”. “De rechtsstaat mag immers niet zwichten voor de toenemende politieke en maatschappelijke druk van de populistische stromingen die in heel Europa een symbolenstrijd voeren tegen kwetsbare minderheden”, benadrukt de EMB.

Aangeboden door onze partners