Sir Dave Brailsford houdt zich niet langer exclusief met wielrennen bezig bij Ineos

Sir Dave Brailsford gelooft in de kruisbestuiving tussen verschillende sporten, maar blijft komend seizoen de wielerploeg leiden. 

Sir Dave Brailsford gelooft in de kruisbestuiving tussen verschillende sporten, maar blijft komend seizoen de wielerploeg leiden. ©  BELGAIMAGE

Sir Dave Brailsford is door de firma Ineos benoemd tot directeur sport. Dat betekent dat de 57-jarige Brit de leiding krijgt over alle engagementen die Ineos in de verschillende sporten is aangegaan. Van wielrennen over zeilen tot rugby, voetbal en Formule 1.

Hugo Coorevits

Brailsford blijft ook de grote baas van het WorldTourteam Ineos-Grenadiers waartoe onze landgenoot Laurens De Plus behoort. Dit jaar zal hij samen met Rod Ellingworth de ploeg runnen. “Ook al omdat we ver in de voorbereiding staan van het nieuwe seizoen.”

Sir Dave Brailsford wil een soort kruisbestuiving krijgen tussen de verschillende sporten. “Ik heb de ambitie om de nieuwe ideeën die daaruit voortkomen over de hele Ineos-groep te verspreiden.”

In de Formule 1 werkt Ineos samen met Mercedes-AMG Petronas, in het zeilen met Sir Ben Ainslie, die hoopt als eerste Brit ooit de America’s Cup te winnen. In het voetbal is Ineos eigenaar van de Franse eersteklasser OGC Nice en de Zwitserse Super League-club FC Lausanne Sport en partner van Racing Club Abidjan, een eersteklasser uit Ivoorkust. In het rugby is Ineos performance partner van New Zealand’s Team in Black. Daarnaast worden nog andere initiatieven gesteund zoals de geslaagde poging van Eliud Kipchoge om als allereerste marathonloper in 2019 onder de twee uur te duiken.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten