Broer van Julie Van Espen vraagt liedje aan bij de Warmste Week: “Mijn zus was een vrije vogel en ik denk dat ze dat nog altijd is”

Andreas Van Espen, de broer van Julie, heeft tijdens de Warmste Week op de VRT-radio’s een nummer aangevraagd voor Pioen Vzw. Dat is een liefdadigheidsorganisatie van de schoonvader van Julie Van Espen, die zich inzet voor weerbaarheid van jonge vrouwen.

“Vrouwen zijn op straat altijd op hun hoede en ik vind het superbelangrijk dat ze de kans krijgen om zichzelf te verdedigen”, zei de jongeman. Hij zei blij te zijn dat het assisenproces rond de dood van zijn zus achter gesloten deuren kan verlopen.

Andreas Van Espen koos het nummer Birds van Imagine Dragons. “Het lied gaat over het de liefde, die alles overwint. Mijn zus staat voor die liefde en dat zal altijd zo blijven. Het liedje heet ook Birds, mijn zus was een vrije vogel en ergens denk ik dat ze nog steeds een vrije vogel is.”

LEES OOK. Onze reporter begrijpt waarom het proces rond Julie Van Espen achter gesloten deuren verdergaat: “Ik zie nog steeds die breed lachende vrouw. Zo hoort dat beeld ook te bevriezen” (+)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten