Vermeend slachtoffer houdt rekening met ‘langdurige en emotionele lijdensweg’ na tegenaangifte Borsato

 

 ©  BELGAIMAGE

De jonge vrouw (22) die maandag aangifte deed tegen Marco Borsato houdt rekening met ’een langdurige en zeer emotionele lijdensweg’ nu de zanger tegenaangifte heeft gedaan wegens onder andere smaad en laster.

De Telegraaf

“Dit is niet waar mijn cliënte op gehoopt heeft”, zegt de advocaat van het vermeende slachtoffer zaterdag tegen De Telegraaf. “De stap die de heer Borsato gezet heeft, betekent dat hij niet meer terug kan”, aldus de raadsman.

“Zij (het vermeende slachtoffer, red.) was daar op voorbereid, maar zij hield ook rekening met de mogelijkheid dat de heer Borsato zich anders zou opstellen. Die weg is nu afgesneden. Uiteraard kan cliënte nu op haar beurt weer aangifte doen tegen de heer Borsato wegens het doen van valse aangifte, laster en smaad. Maar wij vinden het verstandig dat niet te doen”, stelt Plasman.

LEES OOK.Marco Borsato doet aangifte voor “smaad en laster” tegen vrouw die hem beschuldigt

Aanvullende bewijsstukken

“Vanaf het moment dat op 9 december 2021 een verzoek is gedaan aan het Openbaar Ministerie tot het instellen van een oriënterend onderzoek naar de bronnen van de onterechte insinuaties richting de heer Marco Borsato, is hij met zijn advocaten bezig geweest deze uitvoerige aangifte op te stellen en te voorzien van een aantal aanvullende bewijsstukken”, aldus Knoops’ Advocaten, het kantoor dat Borsato bijstaat. Kort samengevat: sinds Borsato wist van de aanklachten tegen hem, is hij samen met zijn advocaten een dossier beginnen samenstellen om zijn onschuld te bewijzen.

Borsato heeft eveneens aangifte gedaan tegen de moeder van het vermeende slachtoffer, wegens „uitlokking tot en medeplichtigheid aan voorgaande feiten.”

De 22-jarige vrouw deed afgelopen week aangifte en stelt dat ze vanaf haar vijftiende seksueel is misbruikt door Borsato. Het OM heeft de zaak inmiddels in onderzoek. Vorige week liet Borsato via zijn advocaten weten het OM te hebben gevraagd een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de aantijgingen, die hij stellig ontkent.

LEES OOK.Dochter van ex-werkneemster zegt vijf jaar lang aangerand te zijn door Marco Borsato: “Het misbruik begon na de dood van mijn vader”

Aangeboden door onze partners

Lees ook