Elon Musk zegt 11 miljard aan belastingen te zullen betalen

 

 ©  REUTERS

Tesla-baas Elon Musk zegt op Twitter dit jaar 11 miljard dollar (circa 9,8 miljard euro) aan belasting te betalen. Het zou gaan om een van de hoogste betalingen die ooit aan de Amerikaanse belastingdienst gedaan is.

mtmBron: BELGA

Het bedrag komt in de buurt van het bedrag dat Musk volgens berekeningen van het Amerikaanse persbureau Bloomberg schuldig zou zijn als hij al zijn aandelenopties die volgend jaar verlopen zou verzilveren. Musk heeft de laatste paar weken voor zowat 14 miljard dollar aan Tesla-aandelen verkocht, waarmee hij de hoge aanslag zou kunnen betalen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerder deze week had Time magazine Musk tot persoon van het jaar uitgeroepen, waarna de Democratische senator Elizabeth Warren hem had opgeroepen zijn belastingen te betalen.

Afgelopen zomer berichtte het onderzoeksplatform ProPublica op basis van gelekte belastingdocumenten dat Musk door middel van legale belastingontwijking over het jaar 2018 geen federale inkomstenbelasting had betaald.

Musk is de rijkste persoon ter wereld. Tesla heeft een marktwaarde van ongeveer 1.000 miljard dollar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten