Maaike Cafmeyer over zaak-Bart De Pauw: “Ik ben zo vernederd, bijna openlijk aan de schandpaal genageld”

Maaike Cafmeyer heeft in het programma ‘Winteruur’ van Wim Helsen op Canvas verteld over de diepe dalen waar ze doorheen moest na het uitbreken van de hele affaire rond Bart De Pauw.

“Ik ben zo vernederd, bijna openlijk aan de schandpaal genageld”, bekent ze daarover op de sofa van Helsen. “Ik zat echt superdiep. Ik wist niet meer hoe ik daar ooit nog uit zou geraken. Ik was wanhopig verdrietig. Ineens (door de tekst ‘Snowdrops’ van Louise Glück die ze kwam voorlezen in het programma, red.) kwam de heldere gedachte binnen dat het goed zou komen.”

LEES OOK. Hoe de zaak rond Bart De Pauw ontplofte in een loge van de VRT: “Toen Maaike jonge actrice hoorde huilen, was de maat vol”

Maaike Cafmeyer was vanaf 2004 de tegenspeelster van Bart De Pauw in twee seizoenen van het programma ‘Het geslacht De Pauw’. De twee werkten ook samen in onder andere ‘Loft’, ‘Twee tot de zesde macht’ en ‘It’s showtime’.

Cafmeyer beschuldigde De Pauw van ernstig grensoverschrijdend gedrag en zou als eerste naar een vertrouwenspersoon van de openbare omroep zijn gestapt. “Hij bleef maar berichten sturen. Het was versmachtend en verstikkend. Ik had geen rust meer door die constante ‘ping, ping, ping’ en een scherm dat oplichtte”, zei Cafmeyer tijdens haar verhoor bij de politie.

Bart De Pauw werd door de rechtbank vrijgesproken voor belaging en elektronische overlast aan het adres van Maaike Cafmeyer, maar werd wel veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel voor stalking (van vijf vrouwen) en overlastbezorger (van één vrouw).

LEES OOK. Strafproces rond Bart De Pauw krijgt geen vervolg, nu komt de volgende strijd

LEES OOK. Het onderbelichte verhaal in zaak Bart De Pauw: hoe televisiemaker zijn ex-zakenpartner probeerde te kraken

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten