Een uit de hand gelopen verjaardag: “Jan Ullrich in Mexicaans ziekenhuis na terugval rond verslaving”

 ©  AFP

Het is opnieuw mis met Jan Ullrich. De voormalig Duitse topwielrenner, die eerder al openhartig was over zijn drank- en drugsverleden, is begin deze maand opgenomen in een ziekenhuis in Mexico nadat het vieren van zijn verjaardag in Cuba uit de hand zou zijn gelopen.

Vincent Van GenechtenBron: De Telegraaf

LEES OOK. Jan Ullrich openhartig: “Het ging dezelfde kant op met mij als Pantani, ik was bijna dood”

Ullrich werd op 2 december 48 jaar en zou na zijn feest in Zuid-Amerika niet meer fit genoeg zijn om de terugvlucht naar Europa te maken. Daarop zou de oud-renner van onder meer Team Deutsche Telekom en T-Mobile tijdens een tussenstop in Mexico in een ziekenhuis zijn opgenomen. Bild meldt dat een terugval rond zijn drank- en drugsverslaving daarmee te maken zou hebben.

Wanneer Ullrich fit genoeg is om de oversteek over de plas te maken, gaat hij naar een kliniek in Zwitserland. Daar wordt de Tour de France-winnaar van 1997 verder behandeld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bild weet eveneens te melden dat Lance Armstrong, zijn concurrent uit Ullrichs hoogtijdagen, hem opnieuw de helpende hand toesteekt. Armstrong zou zelfs al bij Ullrich in Mexico op bezoek zijn geweest. Eerder dit jaar vertelde Ullrich al dat hij tijdens zijn eerdere verslavingen veel steun aan en van Armstrong heeft gehad.

 ©  Reuters

Aangeboden door onze partners