Touring krijgt 20 procent meer oproepen voor pech door vrieskou

 

 ©  Shutterstock

Pechverhelper Touring heeft dinsdagochtend ongeveer 20 procent meer oproepen voor pannes binnengekregen in vergelijking met dezelfde periode vorige week. Ongeveer 85 procent van de pannes gaat om problemen met de batterij.

mtmBron: BELGA

Dat heeft te maken met de lage temperaturen en de nachtvorst. Oude batterijen moeten dan vervangen worden door de wegenwachter. Andere batterijen kunnen worden opgestart ter plaatse maar dan moet de bestuurder wel nog een half uur of ongeveer 30 kilometer rijden om de batterij weer volledig op te laden, aldus Touring.

Bij mobiliteitsclub VAB waren er dinsdagochtend niet meer oproepen dan op een gemiddelde dinsdag. Dat heeft te maken met de afkoelingsweek in het kleuter- en basisonderwijs en het feit dat veel mensen thuis werken, klinkt het daar.

Wanneer de auto moeilijk start, kan je de lichten even aan en uit doen om een boost te geven aan de batterij. Belangrijk is ook om de energievreters als gps, verwarming of airco, uit te schakelen. De beste oplossing is de auto in de garage te zetten, of anders een deken te leggen op de motorkap. Bestuurders van hybride of elektrische voertuigen moeten de autonomie van hun elektrische batterij in de gaten houden. Die kan door de vrieskou sneller leeg lopen.

Touring vraagt ook om de ruiten ijsvrij te maken voor dat je de weg opgaat om voldoende te kunnen zien.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten