De laatste jacht in ‘Eenmaal, andermaal’, Axel Daeseleire: “Ik ben aan het flippen”

Axel Daeseleire en Jacques Vermeire trekken hun mooiste pak aan voor de allerlaatste veiling in ‘Eenmaal, andermaal’. ©  DPG Media

Nog één keer gaan Jacques Vermeire (70) en Axel Daeseleire (53) op koopjesjacht. Met de winst die ze de afgelopen weken vergaarden, trekken ze naar Maastricht om zes unieke objecten op de kop te tikken en aan een hopelijk mooie prijs te veilen. De zenuwen staan gespannen. “Ik ben aan het flippen”, klinkt het bij Daeseleire.

Wout Desmytere

Daeseleire moet rond zien te komen met 3.162 euro, Vermeire heeft 3.275 euro tot zijn beschikking. Na drie kwartier heeft de komiek al drie objecten bijeengesprokkeld, terwijl Daeseleire nog met lege handen staat. “Dit is echt zware stress”, klinkt het. Tot hij een opgezette struisvogelpoot in het oog krijgt en zijn fantasie met hem aan de haal gaat.

LEES OOK. “Nog tijdens de uitzending krijgen de dealers gelijkaardige objecten aangeboden van kijkers”: het succes van veilingprogramma’s (+)

Op de laatste veiling krijgen de verzamelaars morele steun van oude strijdgenoten, zoals Kim Van Oncen en Luc Appermont. Na afloop zal duidelijk zien wie nu écht de beste neus voor koopjes en antiek heeft.

Eenmaal andermaal, VTM, 20.40 uur

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook