Exit bij Club Brugge wenkt na amper vier maanden: Wesley lonkt naar Brazilië

 ©  BELGA

Het staat zo goed als vast dat Wesley Moraes Club Brugge na vier maanden opnieuw verlaat. De 25-jarige Braziliaan kwam op huurbasis over van Aston Villa, maar kreeg amper speeltijd van trainer Philippe Clement en is op zoek naar de uitgang. Aangezien hij dit seizoen zowel voor Aston Villa als Club Brugge officiële minuten maakte, kan hij niet worden verhuurd of verkocht aan een derde ploeg in (West-)Europa. Wesley richt daarom zijn blik naar Brazilië, waar na Nieuwjaar een nieuw seizoen begint.

Op dit moment zijn drie clubs in de running: FC São Paulo, Palmeiras en Internacional. FC São Paulo zou ook al een concreet voorstel hebben neergelegd. Wesley zelf hoopt op Palmeiras, de winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. Voor Kerstmis hoopt hij de knoop te kunnen doorhakken. Club Brugge zou zijn gewezen sterkhouder niets in de weg leggen.

Mitrovic wil contract verbreken bij Club

De situatie van Matej Mitrovic (28) bij Club Brugge is uitzichtloos. De verdediger, die begin juli nog een contractverlenging tot 2024 tekende, speelde sinds eind augustus geen minuut meer. Hij werd ook geweerd uit de selectie voor de Champions League en haalde sindsdien zelfs geen enkele keer de wedstrijdkern. Een oplossing dringt zich dus op, en het liefst van al zou Mitrovic definitief vertrekken. Want ook na de winterstop of volgend seizoen lijkt de kans miniem dat de Kroaat op minuten moet rekenen.

Zijn entourage gaat aandringen bij het bestuur om zijn contract definitief te ontbinden, al is het maar de vraag of ze daar bij blauw-zwart op zullen ingaan. Club zal wellicht nog hopen op een kleine transfervergoeding voor zijn verdediger, die sinds januari 2018 voor de landskampioen speelt. Een halfjaar later betaalde Club nog zo’n 3,5 miljoen euro voor Mitrovic aan Besiktas. In totaal speelde hij 49 matchen voor Club.

 ©  BELGA

(bla,jve)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten