Elon Musk verkoopt opnieuw voor ruim half miljard dollar aan aandelen Tesla

 

 ©  REUTERS

Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw een deel van zijn aandelen in de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s verkocht, zo blijkt uit officiële documenten. De multimiljardair verkocht nog eens 583.611 aandelen voor in totaal 528 miljoen dollar, omgerekend zo’n 470 miljoen euro.

mtmBron: BELGA

Musk heeft nu in totaal zowat 13,5 miljoen aandelen Tesla verkocht en ongeveer 14,1 miljard dollar opgehaald sinds hij op 6 november een Twitter-enquête hield met de vraag of hij tien procent van zijn Tesla-belang moest verkopen. Een deel van dat geld gaat naar de belastingen.

Om de drempel van tien procent te bereiken moet Musk in totaal ongeveer 17 miljoen aandelen verkopen. Als zijn uitoefenbare opties worden meegerekend in zijn algehele aandelenbelang in Tesla, zou hij nog meer aandelen moeten verkopen.

In een podcast op de website ‘The Babylon bee’ zei Musk zelf dat hij inmiddels tien procent van zijn belang in Tesla heeft verkocht. Ook zei de Tesla-baas eerder deze week op Twitter dit jaar 11 miljard dollar (circa 9,8 miljard euro) aan belasting te betalen. Het zou gaan om een van de hoogste betalingen die ooit aan de Amerikaanse belastingdienst werden gedaan.

Met een vermogen van 245 miljard dollar is Musk de rijkste persoon ter wereld, volgens de Bloomberg Billionaires Index.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten