Ketnet-reeks ‘Nachtwacht’ krijgt interactieve aflevering

 

 ©  Ketnet

Ketnet komt voor de tweede keer met een interactieve aflevering van een van hun populaire jeugdreeksen. Na ‘De regel van 3S’ is het dit keer de beurt aan ‘Nachtwacht’.

Eva De Poorter

Jonge kijkers kunnen nu in de Ketnet-app of op de website de interactieve aflevering bekijken en zelf de vierde Nachtwachter worden naast Keelin (Celine Verbeeck), Vlad (Louis Thyssen) en Wilko (Gio Kemper). Dat doen ze door zelf te beslissen waar het verhaal heen gaat. Je kan kiezen met wie je op pad gaat en welke kracht je daarbij kiest. Actrice Lize Feryn kruipt in de huid van demon Argusa die je moet proberen te verslaan.

Een onherkenbare Lize Feryn in de rol van demon Argusa. 

Een onherkenbare Lize Feryn in de rol van demon Argusa. ©  Ketnet

Dit is de tweede keer dat Ketnet met een interactieve aflevering komt, dat we ook kennen van onder meer Netflix met de kortfilm Puss in book en de Black mirror-aflevering Bandersnatch. Wel is het voor de jeugdzender al van 2017 geleden. “Om dit te doen, moeten we een sterke titel vinden waar kinderen al vertrouwd zijn met het verhaal”, klinkt het bij Ketnet. “Daarnaast was het de bedoeling al eerder ermee te komen, maar corona zorgde voor vertraging. Ook het maakproces – scenarioschrijven, extra opnames en extra montages om keuzes te bieden – neemt meer tijd in beslag dan een gewone aflevering.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook