Drie doden en tientallen migranten verdwenen na schipbreuk voor Grieks eiland

Themabeeld 

Themabeeld ©  BELGAIMAGE

Voor de kust van het Griekse eiland Folegandros werden woensdag drie levenloze lichamen gevonden, nadat een migrantenboot schipbreuk had geleden. Dat heeft de Griekse kustwacht woensdag bekendgemaakt. Volgens de reddingsdiensten zijn momenteel nog tientallen migranten en vluchtelingen vermist op zee.

jvhBron: BELGA

Twaalf personen konden gered worden, onder wie ook kinderen. Griekse reddingsdiensten zijn momenteel op zoek naar anderen die de ramp mogelijk overleefden. Griekenland gebruikt hiervoor vier schepen van de kustwacht, drie helikopters van de marine en de luchtmacht, een militair transportvliegtuig, acht schepen uit de buurt en drie privéboten. 

De boot met vluchtelingen zou vanuit Turkije vertrokken zijn, maar kreeg onderweg naar Griekenland motorpech en zonk. Hoeveel opvarenden er exact waren, blijft onduidelijk. Volgens persagentschap AFP praten sommige van de overlevenden over 32 personen, maar hebben anderen het over 50 mensen.

De twaalf overlevenden, zeven Irakezen, drie Syriërs en twee Egyptenaren, werden naar een ziekenhuis op het eiland Santorini overgebracht.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten