Telenet Giants Antwerp spoelt nederlaag tegen Leuven Bears door met klinkende zege tegen Brussels

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wat een reactie van Telenet Giants Antwerp. Na een zenuwachtige eerste helft spoelde de ploeg van coach Christophe Beghin de nederlaag van afgelopen zondag tegen Leuven Bears volledig door. Slachtoffer van dienst was Brussels. De ploeg uit de hoofdstad miste afgelopen zaterdag net een stunt bij kampioen Oostende, maar was tegen een vooral in de tweede helft fantastisch Telenet Giants Antwerp niet meer dan een speelbal.

Patrick Ceulemans

Met 8 op 12 blijft de Metropoolploeg voorlopig dan ook in de top-3 van de BNXT-League.

Ondanks punten van Elvar Fridriksson miste Telenet Giants Antwerp compleet de start van de partij. De Sinjoren misten weer scherpte in defense en waren ook weer te nerveus, zeg maar statisch in aanval. Meer hadden Max Kouguere, Sergio Llorente en Pape Badji niet nodig om Brussels na 7-5 met gezwind basketbal naar een 15-9 en 18-11 bonus te stuwen. De Giants vonden in het eerste kwart het ritme niet en keken na het eerste schuifje dan ook tegen een 25-18 achterstand aan.

Met Niels Van Den Eynde en Niels De Ridder op het parket kwam er enerzijds snelheid en anderzijds ook extra nijdigheid bij de Sinjoren. Markel Brown leidde Telenet Giants Antwerp na 36-37 meteen spectaculaire dunk mee naar de 43-46 bonus. Halfweg trokken de Giants, ondanks zwakke verdediging, toch met een 45-50 voorsprong richting kleedkamer. Telenet Giants Antwerp kwam scherp uit de kleedkamer. Defensief zat het nu wel snor en Elvar Fridriksson, Matt Tiby en Markel Brown waren de inspirators van de 50-60 en 50-71 bonus. Brussels leed tegen de nu wel stugge Antwerpse defense vele balverliezen en na drie kwarts ging het dan ook naar een 52-80 voorsprong. Het slotkwart bracht vooral geen remonte van een zwak Brussels. Wel een verschroeiende dunk van de 18-jarige Thijs De Ridder, snel en attractief spel van de Giants en met een hoofdrol voor Niels De Ridder die met een double-double (16 punten 10 rebounds) de Antwerpse uitblinker was. Dennis Donkor Sporlukte de century voor de Giants.

Brussels-Telenet Giants Antwerp 65-103

BRUSSELS: Llorente 11, Deroover 0, Nouhi 0, Hazard 4, Jarvi 5, Badji 10, Tshibangu 0, Ekamba 7, Kouguere 15, Pouedet 0, Vucica 13

TELENET GIANTS ANTWERP: Fridriksson 15, Smout 0, Tiby 17, Van Den Eynde 5, T. De Ridder 6, N. De Ridder 16, Rogiers 7, Hands 8, Brown 13, Krutwig 4, Mwema 4, Donkor 8

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten