Voormalig Gent-goudhaantje Jonathan David viert winning goal met… een bloem: “Slechts enkelen zullen dit begrijpen”

 

 ©  BELGAIMAGE

Jonathan David heeft zijn marktwaarde nog wat meer opgekrikt. De gewezen ster van AA Gent bezorgde Lille OSC in extremis een 2-3-zege bij Bordeaux.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Terwijl Lionel Messi’s marktwaarde blijft zakken, piekt die van Jonathan David (die aast op toptransfer): “Als hij scoort, wint Lille”

De Franse landskampioen kwam twee keer op achterstand in het Nouveau Stade de Bordeaux, telkens door toedoen van Alberth Elis. Via Benjamin André en Burak Yilmaz kwam Lille opnieuw gelijk en in minuut 84 scoorde David met z’n 12de van het seizoen de winning goal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat vierde de Canadese alleskunner op een opvallende manier. Hij trok zijn handschoen uit en gebaarde richting de zijlijn om hem iets aan te geven, wat een bloem bleek te zijn.

“Slechts enkelen zullen dit begrijpen”, aldus David op zijn sociale media. De bloem was een eerbetoon aan zijn mama Rose, die twee jaar geleden rond deze tijd overleed.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Transfer

David zal de Franse landskampioen eind dit seizoen trouwens meer dan waarschijnlijk verlaten. Dat beweert althans zijn makelaar Nick Mavromaras.

“Ons doel is duidelijk: het seizoen bij Lille nog uitdoen, maar het zal meteen ook zijn laatste seizoen in Rijsel zijn”, bekende hij woensdag bij Radio Canada. “Ik denk dat de Premier League een goede competitie is voor hem. Jonathan ziet ook Spanje wel zitten. Hij houdt namelijk erg van technisch voetbal. Maar je kan natuurlijk niets uitsluiten. Wie weet zijn Italiaanse clubs of teams als PSG wel iets van plan. Er is heel wat belangstelling, maar dat is niet meer dan normaal voor de topschutter in de Ligue 1. Een concreet bod is er evenwel nog niet.”

Jonathan David werd in de zomer van vorig jaar voor 27 miljoen euro overgenomen van AA Gent. Zijn marktwaarde bedraagt intussen 50 miljoen euro, al zal er meer nodig zijn om hem los te weken in Noord-Frankrijk. De Canadese international ligt er immers nog tot medio 2025 onder contract. Bij Marca linken ze hem zowaar aan Real Madrid, met Eden Hazard die als pasmunt zou kunnen doen en daarbij zou terugkeren naar zijn ex-club.

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

 

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten