Ministerraad keurt voorontwerp voor ontmanteling van kerncentrales goed

 

 ©  Jimmy Kets

De ministerraad heeft op voorstel van minister van Energie Tinne Van der Straeten een voorontwerp van wet goedgekeurd over de voorzieningen voor de ontmanteling van kerncentrales en het beheer van de verbruikte splijtstof.

jvhBron: BELGA

Het voorontwerp geeft gevolg aan de uitvoering van het regeerakkoord, versterkt de Commissie voor Nucleaire Voorzieningen en beschermt de toekomstige generaties die niet worden opgezadeld met de financiële gevolgen van keuzes van vorige generaties, klinkt het in een mededeling.

LEES OOK. Akkoord om kerncentrales te sluiten, en toch zegeviert MR-voorzitter Bouchez (+)

Concreet voorziet het in het verhinderen van de ontmanteling van de kernexploitant en het vrijwaren van haar performantie, het verzekeren van de tegenwaarde van de nucleaire voorzieningen, het versterken van het prudentieel toezicht van de Commissie voor Nucleaire Voorzieningen, het verbeteren van de regels van corporate governance bij de kernprovisievennootschap Synatom en de evaluatie van de oprichting van onafhankelijk orgaan voor het beheer van de voorzieningen.

De goedkeuring van de tekst lag al meerdere weken te wachten, maar werd nu goedgekeurd na het akkoord over de uitstap dat de regering in de nacht van woensdag op donderdag bereikte.

Het voorontwerp wordt nu voorgelegd aan de Raad van State.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten