James Cooke pakt niet alleen uit met mannelijke danspartner maar haalt ook de beste score in ‘Dancing with the stars’

 ©  Play4

In de sfeer van de feestdagen is er ook geen afvaller in de eerste van twee specials van ‘Dancing with the stars’. Maar een ranking is er wel, want op nieuwjaarsdag wordt er een winnaar/winnares uitgekozen. James Cooke (37) – voor het eerst met een mannelijke danspartner – gooide hoge ogen met een indrukwekkende, prachtige Weense wals.

(eadp)

Het is een primeur in Vlaanderen: voor het eerst in de geschiedenis van het dansprogramma zullen twee mannen met elkaar over de dansvloer schrijden. De eer valt te beurt aan James Cooke en zijn danspartner Frank Zegels. “Dansen met Frank, met een man. Anno 2022 zouden we nog eens die boodschap mogen naar buiten brengen”, zegt Cooke. “Dit is niet meer dan normaal.”

 ©  Play4

Het resultaat mag gezien worden. Beide heren zetten een prachtige Weense wals – traditioneel een man-vrouwdans – neer. Ook de jury en het publiek in de zaal was heel erg onder de indruk. Van de jury kreeg het duo liefst 36 punten op 40. Wim Vanlessen gaf hen zelfs een ‘10’. Ook na de publieksstemming staat het duo aan de leiding. James Cooke is ook de winnaar van het eerste seizoen.

LEES OOK. James Cooke zorgt voor primeur in Vlaamse ‘Dancing with the stars’: twee mannen op de dansvloer (+)

Op de tweede plaats staat nog een duo dat een indrukwekkende prestatie neerzette: Kat Kerkhofs – in blijde verwachting van haar eerste kindje – met Simone met 35 punten. Jan Kooijman gaf hen een ‘10’. Derde zijn voorlopig Ian Thomas en Natasha.

LEES OOK. Kat Kerkhofs zorgt voor uniek trio in ‘Dancing with the stars’: “Ik zeg niet dat elke zwangere vrouw dit kan of moet kunnen” (+)

Aangeboden door onze partners