Alweer geen maat op Lucinda Brand op loodzware omloop Dendermonde

 ©  BELGA

Lucinda Brand blijft de debatten beheersen. Ook in Dendermonde stond er geen maat op de Nederlandse wereldkampioene die iets voorbij halfweg zo maar wegreed van de concurrentie. De Amerikaanse Klara Honsinger bood nog het langs weerstand en strandde op de tweede plaats.

Guy Van Den Langenbergh

Brand nam nochtans geen uitstekende start en verzeilde in de beginfase naar de tiende plaats. Denise Betsema wilde hiervan profiteren en probeerde in het gezelschap van Marianne Vos en Ceylin Alvarado van de concurrentie weg te rijden.

Maar op het loodzware parcours van Dendermonde stond er geen maat op de power van de kopvrouw van Trek Baloise Lions. De intussen samengeklitte kopgroep werd onder impuls van Brand helemaal uit elkaar geslagen. Denise Betsema en Puck Pieterse boden nog het meeste weerstand terwijl ook Vas, Honsinger en een goede Sanne Cant stelselmatig opschoven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brand verzwakte en bouwde stelselmatig haar voorsprong uit. Achter haar reed vooral de Amerikaanse Honsinger een opvallend sterke wedstrijd. De 24-jarige rolde de Nederlandse armada op en nestelde zich in de voorlaatste ronde op de tweede plaats. De Amerikaans kampioene probeerde nog wel terug te keren maar Lucinda Brand hield de controle. Met nog drie manches te gaan lijkt de Wereldbeker zo goed als op zak voor de Nederlandse.

Sanne Cant reed een puike wedstrijd en finishte knap zevende.

Uitslag:

1. Lucinda Brand (Ned)

2. Klara Honsinger (VS)

3. Denise Betsema (Ned)

4. Puck Pieterse (Ned)

5. Marianne Vos (Ned)

6. Shirin van Anrooij (Ned)

7. Sanne Cant

8. Kata Blanka Vas (Hon)

9. Ceylin del Carmen Alvarado (Ned)

10. Manon Bakker (Ned)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten