Vandaag opnieuw duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel in Heusden-Zolder

 

 ©  Photo News

Meteen een rematch tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel vandaag in de cross van Heusden-Zolder. Met een parcours dat Van der Poel beter moet liggen dan dat van gisteren.

Het domein rond het racecircuit van Terlaemen is al jaren de speeltuin van de Nederlander, die vijf van de laatste zes edities won. De omloop is snel en technisch, met tegelijk ook veel explosieve klimmetjes. Vorig jaar won Van der Poel nog met achtendertig seconden voorsprong op Van Aert, die wel pech had in de eerste ronde.

Van der Poel is ervan overtuigd dat hij in Heusden-Zolder meer strijd zal kunnen leveren dan in Dendermonde: “Ja, ik geloof dat ik nu wel tot de laatste ronde bij Wout kan blijven. Het is een sneller parcours waar je veel makkelijker tussen de wielen kan blijven.”

Heusden-Zolder behoort niet langer tot de Wereldbeker, wel tot de Superprestige. In dat klassement heeft Eli Iserbyt na Boom nog twee punten voorsprong op Toon Aerts. Bij de dames kan Lucinda Brand voor de derde keer op rij winnen in Heusden Zolder. Ze staat ook aan de leiding in het algemeen klassement, met drie punten meer dan Denise Betsema.

Superprestige Heusden-Zolder

Programma: 10 uur: junioren nationaal, 11.45 uur: junioren internationaal 13.45 uur: Dames en belofte elite 15 uur: Elite en beloften Heren

Heren

Belangrijkste deelnemers: Mannen: Mathieu van der Poel (Ned, Alpecin-Fenix), Wout van Aert (Jumbo-Visma), Tom Pidcock (GBr, Ineos Grenadiers), Eli Iserbyt, Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal), Lars van der Haar (Ned) en Toon Aerts (Baloise-Trek Lions), Corné van Kessel (Ned) en Quinten Hermans (Tormans), Daan Soete (Deschacht-Group Hens-Containers Maes), Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix), Heinrich Haussler (Aus, Bahrain Victorious)

Vrouwen

Lucinda Brand (Ned) en Shirin van Anrooij (Ned, Baloise-Trek Lions), Denise Betsema (Ned) en Fem van Empel (Ned, Pauwels Sauzen-Bingoal), Ceylin del Carmen Alvarado (Ned, Alpecin-Fenix), Yara Kastelijn (Ned) en Sanne Cant (Iko-Crelan), Inge van der Heijden (Ned) en Aniek van Alphen (Ned, 777), Maghalie Rochette (Can)

Live op Telenet Play Sport en Eurosport 1, samenvatting op Sporza (jpdv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten