Mooie beelden: Wout van Aert en Mathieu van der Poel springen synchroon terug op de fiets tijdens eerste duel in het veld

 ©  GCN+

Wout van Aert boekte zondag in Dendermonde zijn vierde opeenvolgende overwinning in het veld. Daar kon ook Mathieu van der Poel, die zijn eerste veldrit van het seizoen reed, niets aan veranderen. De eeuwige concurrenten reden wel vijf ronden in elkaars wiel, en dat leverde mooie beelden op.

jswk

LEES OOK.Titanenduel met van der Poel blijft uit: Wout van Aert etaleert wereldklasse in Dendermonde

In de tweede ronde deden Van Aert en Van der Poel alles voor een paar seconden synchroon: op de trappen lopen, hun fiets voor zich uit schuiven en erop springen.

De camera’s langs het parcours legden het vast:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Poel kwam nog tekort om Van Aert meteen te kloppen, maar de manier waarop hij aan zijn eerste veldrit van het seizoen startte was indrukwekkend. Als een raket schoot de Nederlander uit de startblokken en haalde hij in de eerste rechte lijn een pak renners in.

De indrukwekkende startsprint van Van der Poel:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maandag staan Van Aert en Van der Poel allebei aan de start van de cross in Heusden-Zolder.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten