Dertiger komt met wagen in beek terecht en overlijdt, auto pas uren later opgemerkt in het water

Een takelwagen voerde de zwaar verhakkelde auto weg.  

Een takelwagen voerde de zwaar verhakkelde auto weg.  ©  jve

Zuienkerke/Jabbeke -

In de nacht van zondag op maandag is de 30-jarige Jelle van der Stock uit Stalhille (Jabbeke) om het leven gekomen bij een zwaar ongeval in Houtave (Zuienkerke). Het slachtoffer vloog met zijn wagen uit de bocht en belandde in een beek. Hij overleed ter plaatse, maar het voertuig werd pas uren later opgemerkt.

Junior Verbeeke en Tim Lescrauwaet

Het ongeval gebeurde op de Oostendse Steenweg in Houtave, een deelgemeente van Zuienkerke. Maandag omstreeks 10 uur kregen de hulpdiensten een oproep nadat een wagen met beide wielen naar boven in een beek werd gezien ter hoogte van de Voetweg.

“Het ongeval gebeurde waarschijnlijk tussen 1 en 2 uur ’s nachts”, zegt Philip Denoyette, woordvoerder van lokale politie Blankenberge/Zuienkerke. “Voor het slachtoffer kon jammer genoeg geen hulp meer baten.”

Op zoek naar passagier

Duikers gingen nog in de beek om te kijken of er passagiers bij het ongeluk betrokken waren, maar het 30-jarige slachtoffer zat alleen in de wagen. Hij verdronk waarschijnlijk in het voertuig. Op de plaats van het ongeval is duidelijk te zien waar de wagen van de weg ging en in het dieper water belandde.

Omdat het toen donker was en er ook amper mensen op de weg waren, werden de hulpdiensten niet sneller gealarmeerd. Urenlang lag de wagen dus in de beek zonder dat het opgemerkt werd.

Uit beek getakeld

Het voertuig, een kleine witte personenwagen, werd zwaar verhakkeld uit de beek gehaald. Net voor de middag kwam de takeldienst de wagen ophalen. De Oostendse Steenweg werd ook een tijdlang afgesloten voor alle verkeer: wagens komende uit Brugge en Oostende werden omgeleid.

Het parket van Brugge bevestigt dat het slachtoffer met zijn voertuig uit de bocht vloog en daarbij in de gracht terechtkwam. Er werd geen verkeersdeskundige aangesteld. De familie van het slachtoffer wenste niet te reageren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten