Marc Van Ranst en Herman Brusselmans krijgen gastrol in ‘De buurtpolitie’

 

Opvallende gasten in het nieuwe seizoen van De buurtpolitie: zowel viroloog Marc Van Ranst als presentatrice en ex-miss België Véronique De Kock én schrijver Herman Brusselmans duiken op in ’s lands bekendste politiekorps.

De buurtpolitie keert terug en deze keer wordt het ‘een specialleke’. In Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS, vanaf 10 januari iedere weekdag op het scherm, passeert heel wat bekend volk langs het beroemdste politiekantoor van het land.

Toen Marc Van Ranst een aantal maanden geleden gevraagd werd om een gastrol te spelen in De buurtpolitie, stemde hij meteen in. Zijn zoon Milo is grote fan van het VTM-programma. “Vandaar dat het me leuk leek”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws. Nog een opvallende gastacteur is Herman Brusselmans. Ook de schrijver kon tijd vinden voor een acte de présence. Zal nog opduiken in het nieuwe seizoen: Véronique De Kock. De BV’s spelen telkens zichzelf. Zo zal iemand gered worden van vergiftiging of heeft iemand last van stalking.

Loes Van den Heuvel, alias Carmen van FC De Kampioenen, zal doorheen heel het seizoen te zien zijn in de rol van burgemeester.

Afscheid van Andy Peelman

Koen Baetens, gespeeld door Andy Peelman, hangt zijn dienstwapen dan weer spreekwoordelijk aan de haak. Andy Peelman neemt in De buurtpolitie VIPS op bijzondere wijze afscheid van de reeks.

Commissaris Berckmans (Willy Herremans) kan wel op heel wat vaste leden van het team blijven rekenen. Rechercheurs Brigitte (Ilse La Monaca) en Eric (Manoe Frateur) en inspecteurs Louise (Liandra Sadzo), Emma (Lisa Gerlo), Vince (Dempsey Hendrickx) en Patrick (Eric Peeters) maken ook in deze editie deel uit van het korps.

LEES OOK. Andy Peelman stapt zelf op bij ‘De buurtpolitie’: “Ik probeer een beetje van die stempel af te geraken”

An Swartenbroekx, Bieke uit FC De Kampioenen, schreef mee aan de scenario’s van de reeks. De personages had ze alvast goed in de vingers: ook het verhaal van De Grote Geldroof, de eerste film van De buurtpolitie, is van haar hand.

‘Echte verhalen: De Buurtpolitie VIPS’, vanaf maandag 10 januari iedere weekdag om 18.20 uur bij VTM en ook op VTM GO.

 

 ©  VTM

 

 ©  VTM

 

 ©  VTM

 

 ©  VTM

Aangeboden door onze partners

Lees ook