KAATSEN

Overzicht transfers bij kaatsclubs in N1 en N2

Timmy Joos trekt naar Maubeuge.

Timmy Joos trekt naar Maubeuge.© GDR

De clubs zijn klaar met hun huiswerk, maar echt veel verloop valt er niet te noteren, zeker niet bij de toppers. Kampioen Kerksken blijft andermaal ongewijzigd.

In de loop van vorig seizoen leek het er even op dat achterman Nicolas Nantel Kerksken zou verlaten voor Maubeuge, maar dat ging niet door. De Fransen gooiden het dan maar over een andere boeg en kaapten bij Hamme-Zogge, de kampioen in Nationale 2, meervoudig Gouden Handschoen Timmy Joos weg.

De Hammenaren vulden die leemte op met Denis Romain (Genappe) en Dweight De Blende (Kastel). Het vertrek van Joos is ongetwijfeld dé transfer. Dat Maubeuge over een zware oorlogskas beschikt, is duidelijk want naast Joos werden ook de broers William en Devan Cassart weggekaapt bij Acoz.

Die laatste Waalse club werd zowat leeggeplukt en ging zelf shoppen bij Fontaine. Daar werden Patrick Ridiaux, Marvin Geunens en Gilles Thirion op de kop getikt en Jacques Valentin komt over van Senzeilles.

Baasrode, dat zijn toppers Ese De Moor en Adrien Roger behield, verving de door blessure gestopte Andy Couteau door Mathias Baert (Kastel). Bij Grimminge verkast Gianni Van Daele, die geen vaste stek kon afdwingen, naar zijn ex-club Brussegem. Zijn plaats wordt ingenomen door Vincent Cuvelier (Tourpes).

Ook bij Galmaarden is er maar één wijziging: Cédric Boonaert (Oeudeghien) vervangt Teddy Poroli (Montignies). Bij Wieze viel nog de meeste bedrijvigheid te noteren. Bert Sonck (Kastel) en Mathias De Bondt (Ninove) vervangen daar Brend Boeykens (Grimminge) en Michael Musch (bevorderingsploeg Wieze).

Over de taalgrens verzekerde Thieulain, de nummer twee, zich van de diensten van Damien Famelart (Isières) en Corentin Wattier (Ogy). Het team van coach Geert Vandervelden nam wel afscheid van de gestopte Guillaume Dumoulin. Ogy en Mont-Gauthier versterkten zich met resp. Maxime Daubechies (Tourpes) en Thomas Pirard (Acoz).

De transfers in Nationale 2

Kastel: in Jelle Defrijn (Ninove), Jordy Duyck (AR Buizingen), Brent Sunaert (Terjoden); uit Mathias Baert (Baasrode), Dweight De Blende (Hamme Zogge).

Brussegem: in Gianni Van Daele (Grimminge).

Bever: in Fabian Goemaere (Genappe), Maxence Dupont (Oeudeghien), Grégoire Vast (Ollignies); uit Guillaume Dehandschutter en Olivier Loncke (beiden gestopt).

Ninove-Terjoden: in Noag Keymolen, Jonas Verkoelen, Jitse De Mulder en Arno Van Lierde (allen Terjoden), Florian Van Hoverberghe (Vaudignies); uit Mathias De Bondt (Wieze), Jelle Defrijn (Kastel), Tom Witterzeel (?).

Met Herdersem, Grimminge, Galmaarden en Baasrode 2 spelen vier Vlaamse clubs, samen met negen Waalse, in de nieuwe reeks 3de Nationale A.  (ebm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten