Brand in flat op achtste verdieping in Anderlecht

 

 ©  Belga

In Anderlecht heeft dinsdagnamiddag een brand gewoed op de achtste verdieping van een appartementsgebouw in de Voorstraat. Daarbij vielen geen gewonden maar de getroffen flat is wel tijdelijk onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Bron: BELGA

Het vuur brak omstreeks 15.45 uur uit in de woonkamer van de flat. De bewoonster kon zich tijdig in veiligheid brengen, waarna ook de andere bewoners van de achtste verdieping en de bewoners van de zevende verdieping geëvacueerd werden. De brandweer had het vuur snel onder controle maar de schade in de flat is aanzienlijk. De flat is dan ook tijdelijk onbewoonbaar, de bewoonster wordt opgevangen door  de sociale huisvestingsmaatschappij Anderlechtse Haard.

De oorzaak van de brand lag vermoedelijk bij een tafelhaard die op ethanol werkte, al moet dat nog verder uitgeklaard worden.

“In ieder geval willen we iedereen aanraden zeer voorzichtig te zijn met dergelijke toestellen”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “Zet ze steeds op een stabiele ondergrond, hou ze weg van tocht, huisdieren of kleine kinderen en laat ze nooit onbewaakt achter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten