Triatleten van Endurance: sterke longen maar ook gouden hart voor Cliniclowns

Kurt Hattas (rechts) en Dirk de Wolf van Wommelgem Endurance overhandigen de check aan Valerie van Gastel van Cliniclowns. © rr

Wommelgem -

Wommelgem Endurance houdt aan haar winterduatlon, die eind november onverhoopt en dankzij een erg flexibele organisatie, toch kon doorgaan, duizend euro over. De triatlonclub schenkt dit mooie bedrag weg aan de Cliniclowns.

“We zijn een kleine triatlonclub waar trainen en plezier maken centraal staan”, vertelt bestuurslid Kurt Hattas. “Onze winterduatlon organiseren we sinds 2014. Het is een recreatieve wedstrijd die telkens plaatsvindt eind november op en rond het mooie Fort van Wommelgem.”

Enkele jaren geleden besliste het organisatieteam om een deel van het inschrijvingsgeld af te staan aan een goed doel. “Voor elke ingeschreven deelnemer ging er ook dit jaar vijf euro naar het goede doel. Dit jaar kozen we voor de Cliniclowns. Zij brengen afleiding en plezier aan kinderen die door ziekte en/of een handicap in een ziekenhuis moeten verblijven en daardoor weinig contact hebben met hun eigen leefwereld”, vertelt Hattas.

Sfeerbeeld van de corona-editie 2021. © Chris Hofkens

“Wij zijn enorm blij dat we ons steentje hebben kunnen bijdragen aan deze mooie organisatie”, aldus nog de Wommelgemse triatleet met het gouden hart. “Dankzij de vele deelnemers hebben wij ook dit jaar weer een mooi bedrag van duizend euro kunnen schenken. Ook voor de editie van 2022 zullen we weer een ander even mooi goed doel uitkiezen in de hoop een even mooi bedrag te kunnen weg schenken.”(jaa )

Aangeboden door onze partners