Ook Italië opnieuw in de ban van corona: Nu ook topspits Victor Osimhen vlak voor Afrika Cup besmet bij Napoli

 ©  ISOPIX

Het coronavirus blijft zich roeren in de sportwereld. Ook het Italiaanse voetbal ontkomt de dans niet. Bij Napoli testten verschillende spelers positief, bij Genoa raakte coach Andriy Shevchenko besmet. Topspits Victor Osimhen (ex-Charleroi) is de volgende in het rijtje bij de club van Dries Mertens.

vvaBron: BELGA

Napoli, het team van Dries Mertens, maakte dinsdag bekend dat Hirving Lozano positief testte op COVID-19. De Mexicaan is de derde topspeler in enkele dagen die een positieve test aflegt. Clubicoon Lorenzo Insigne en Fabian Ruiz gingen hem vooraf. Donderdag testte ook topspits Victor Osimhen positief. De Nigeriaan testte positief voor zijn terugkeer vanuit Afrika naar Italië. Daar wordt hij vrijdag onderzocht door de club. De speler is asymptomatisch. Napoli neemt het volgende week donderdag in de Serie A op tegen Juventus.

Voor Osimhen staat vanaf 9 januari de Africa Cup op het programma. De topspits van Nigeria leek na een zware botsing in de competitietopper eind november tegen Inter te moeten afzeggen voor het Afrikaans landenkampioenschap. Hij liep breuken in de oogkas en aan het jukbeen op, maar herstelde sneller dan verwacht. Hij trainde de voorbije weken met een masker.

Nigeria neemt het in de groepsfase van de Africa Cup op tegen Egypte, Soedan en Guinee-Bissau.

Het is onzeker of coach Luciano Spalletti dan kan rekenen op zijn besmette spelers. Insigne en Ruiz hebben hun quarantaine er intussen wel al op zitten en testten woensdag negatief.

Bij Genoa, de club van Zinho Vanheusden, legden coach Andriy Shevchenko en kapitein Domenico Criscito eerder deze week een positieve test af. De spelers hervatten donderdag na een korte winterstop. Mauro Tassotti, één van de assistenten van Shevchenko, zal de trainingen voorlopig leiden.

(belga)

Aangeboden door onze partners