Bestuurder van ongeval met dodelijke afloop in Koekelberg opgepakt

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De man die op 8 december in Koekelberg een bejaarde dame aanreed en vervolgens vluchtmisdrijf pleegde, is op 26 december opgepakt. Dat meldt het Brusselse parket, nadat de krant La Capitale maandag al melding maakte van de arrestatie. Het slachtoffer van de aanrijding, een 80-jarige vrouw, overleed op 18 december aan haar verwondingen.

jvhBron: BELGA

De aanrijding vond op 8 december plaats op de Steenweg op Gent. Een 80-jarige dame stak er de baan over op het zebrapad toen ze werd aangereden door een scooter. De bestuurder van die scooter ging er na de klap meteen vandoor. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze tien dagen later overleed. 

“Dankzij een grondig gerechtelijk onderzoek, waaronder een uitgebreid buurtonderzoek door de Wijkpolitie van Sint-Jans-Molenbeek, en een zorgvuldige exploitatie van de verschillende camerabeelden, is de politie erin geslaagd de verdachte te identificeren en te lokaliseren”, zegt het Brusselse parket. “De man werd thuis niet aangetroffen maar werd geseind en actief opgespoord.”

Op 25 december 2021 merkte een patrouille van de Anti-Banditisme Brigadede man op toen hij zich verplaatste op een andere scooter op de Steenweg op Gent. 

“De verdachte slaagde erin de vlucht te nemen nadat hij menige verkeersovertredingen had gepleegd en meerdere weggebruikers in gevaar had gebracht”, gaat het parket verder. “Hij werd de dag nadien opgepakt bij het verlaten van zijn woning.”

De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van onvrijwillige doodslag, kwaadwillige belemmering van het verkeer en weerspannigheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten