Architect leeft zich ook uit als kunstschilder: “Ik miste iets in mijn leven”

Ben vond een nieuwe passie in het schilderen. 

Ben vond een nieuwe passie in het schilderen. © RR

Lint, Lier -

Ben Martens uit Lint heeft een nieuwe uitdaging gevonden naast zijn job als architect. Hij ontdekte het schilderen waarmee hij na anderhalf jaar achter de schildersezel al een solotentoonstelling opzet.

Filip Spoelders

Wie Lint vanuit Lier binnenrijdt, laat zijn oog zeker wel eens op het kantoor van Ben Martens Architecten vallen. Maar sinds anderhalf jaar heeft de architect/burgerlijk ingenieur een bijkomende passie gevonden, schilderen. “Ik heb tijdens mijn periode in het lager onderwijs wel tekenschool gevolgd, maar ik heb er nooit iets mee gedaan. Toch bleef ik een gemis in mijn leven ervaren. Ik ben beginnen schilderen en blijkbaar was het dat wat ik miste. Ik schilder nu na mijn uren, tijdens de weekends en de vakanties.”

De schilder pint zich nog niet vast op een stijl.

De schilder pint zich nog niet vast op een stijl. © RR

Hij maakt de werken vanuit zijn eigen atelier in Lint terwijl hij lessen volgt aan het atelier Schilderkunst van de Lierse Podiumacademie. “Ik heb het echt getroffen met mijn docent Gommaar Gilliams. Hij laat me op ontdekking gaan zodat ik me kan uitleven. Ik heb ook geen vaste stijl. Schilderen is voor mij een onuitputtelijke tocht. Je bepaalt je eigen grenzen, je stelt je eigen vragen. Er is geen noodzaak tot compromis. Ik moet niet kijken naar budgetten of wensen van klanten en toch blijf ik creatief bezig.”

Het resultaat van zijn eerste werken is vanaf maandag 10 januari tot vrijdag 28 januari te zien tijdens de openingsuren van de Podiumacademie aan de Gasthuisvest 50 van Lier. “Mijn docent zag dat ik veel schilderde en duidde me aan om een werk te maken voor het kerstconcert van de academie. Zo ontstond het idee van een eerste solotentoonstelling.”

Vanaf 10 januari te bezichtigen in de Lierse Podiumacademie.

Vanaf 10 januari te bezichtigen in de Lierse Podiumacademie. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten