Gaat Emmanuel Dennis dan toch niet naar de Afrika Cup? “Nigeria respecteerde de deadline niet”

 ©  ISOPIX

Voormalig Club Brugge-speler Emmanuel Dennis is momenteel in erg goede doen bij zijn Engelse club Watford. Dennis scoorde in de Premier League dit seizoen al acht doelpunten, en moet zo enkel wereldsterren Salah, Jota en Vardy voor zich dulden. Die prestaties zijn ook zijn land Nigeria niet ontgaan, want Dennis werd opgeroepen voor de Afrika Cup, die volgend jaar van 9 januari tot 6 februari zal worden afgewerkt.

Thomas Cami

Maar het lijkt nu toch geen zekerheid dat Dennis naar de Afrika Cup zal trekken. Zijn coach bij Watford, Claudio Ranieri, wil zijn vlot scorende spits namelijk niet missen en vindt dat Nigeria de deadline voor de voorlopige selectie - de landen moeten ploegen op de hoogte stellen indien er spelers kans zouden maken om opgeroepen te worden voor de Afrika Cup - niet heeft gehaald en dat Nigeria Watford dus te laat verwittigd heeft.

“De e-mail kwam niet op tijd toe” zegt Ranieri, die Leicester in 2016 nog aan de landstitel hielp. “Het nationale elftal heeft een bepaalde deadline om ons te waarschuwen, en die hebben ze niet gehaald.”

Volgens The Athletic wil Dennis zelf wél naar de Afrika Cup, maar hij beseft dat hij geen problemen kan krijgen met zijn werkgever Watford. Het valt dus af te wachten of Dennis effectief op de Afrika Cup de netten zal kunnen doen trillen.

Dennis zelf reageerde alvast positief op zijn selectie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten