Van het stadhuis tot het Oud Gerechtsgebouw: speciale bloklocaties zijn populair

 

 ©  fvv

Gent -

Geen rechters, schepenen of gemeenteraadsleden, maar blokkende studenten in het stadhuis en het oud gerechtsgebouw. Het zijn twee van de vele bloklocaties in Gent waar vlijtig wordt gestudeerd voor de examens van januari.

Fien Lakiere

Blokken onder het toeziend oog van Vrouwe Justitia, of op de stoel van de burgemeester in de gemeenteraadszaal. Het is eens iets anders dan tussen de boeken in de bibliotheek. Het stadhuis van Gent en het oud gerechtsgebouw aan het eind van de Veldstraat zijn twee van de bloklocaties die deze examenperiode worden opengesteld voor studenten.

Studenten op de banken van de gemeenteraadszaal. 

Studenten op de banken van de gemeenteraadszaal. ©  fvv

In de raadszaal is ruimte voor 25 studenten, die er van 10 tot 20 uur kunnen blokken. In januari kan je er wel alleen in het weekend terecht, want dan gaat de politiek opnieuw aan het werk. Voor het oud gerechtsgebouw moet je een uittreksel uit het strafregister kunnen voorleggen om te tonen dat je een blanco strafblad hebt. Er wordt geblokt van 8.15 tot 18 uur.

Voor beide locaties moet je op voorhand reserveren. Dat kan via www.studentingent.be, waar je een overzicht vindt van alle bloklocaties van de hogescholen, universiteiten en Stad Gent.

LEES OOK.Zoek je een plaats om te blokken? Alle plekken worden nu via één website verdeeld

Blokken in het oud gerechtsgebouw. 

Blokken in het oud gerechtsgebouw. ©  fvv

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent